Μικροεπεμβάσεις

Φίμωση – Περιτομή

Η φίμωση φέρει το χαρακτηριστικό της αδυναμίας αποκάλυψης της βαλάνου. Η πάθηση μπορεί να μην εμφανίζει κανένα άλλο σύμπτωμα, να είναι δηλαδή ασυμπτωματική ή να συνοδεύεται από έντονο πόνο, οίδημα (πρήξιμο) και ερυθρότητα.

Βασική προϋπόθεση είναι ο ασθενής να μην αποπειραθεί σε καμία περίπτωση να αποκαλύψει βίαια τη βάλανο, τραβώντας την, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρός τραυματισμός και να επιδεινώσει την φίμωση.

Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στους ενήλικες και σε μεγάλες ηλικίες, ενώ στα παιδιά γίνεται με γενική νάρκωση. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, τοποθετούνται απορροφήσιμα ράμματα και το τραύμα επουλώνεται πλήρως μέσα σε ένα διάστημα 20 – 25 ημερών.

Βραχύς χαλινός

Όταν ο χαλινός δεν έχει το απαιτούμενο μήκος και την κατάλληλη ελαστικότητα που χρειάζεται ώστε να μπορεί το πέος να επιμηκύνεται πλήρως κατά τη στύση, τότε τον αποκαλούμε βραχύ χαλινό.

Ως προτιμότερη θεραπεία για τον βραχύ χαλινό θεωρείται η χειρουργική αντιμετώπιση με χρήση laser. Πιο συγκεκριμένα, ο χειρουργός ανδρολόγος-ουρολόγος προχωράει στην εκτομή του βραχέος χαλινού υπό την τοπική αναισθησία του ασθενούς. Ορισμένες φορές μπορεί να απαιτηθεί να εφαρμοστούν απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία πέφτουν από μόνα τους 10-15 ημέρες μετεγχειρητικά.

Υδροκήλη

Υδροκήλη είναι η συλλογή υγρού γύρω από τον όρχι (ανατομικά μεταξύ των πετάλων του ιδίως ελυτροειδούς χιτώνα (tunica vaginale) του όρχεως). Αποτέλεσμα αυτού είναι η προοδευτική συνήθως ανώδυνη διόγκωση του μισού ή ολόκληρου του οσχέου.

Η υδροκήλη απαιτεί θεραπεία, μόνο αν είναι αρκετά μεγάλη, αν προκαλεί πόνο και για αισθητικούς λόγους. Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και η επέμβαση ονομάζεται πλαστική υδροκήλης. Για τα βρέφη συστήνεται απλή παρακολούθηση, γιατί συνήθως η υδροκήλη εξαφανίζεται μέσα στον 1ο χρόνο ζωής. Επίσης, και στους ενήλικες υπάρχει πιθανότητα να εξαφανιστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο αλλά είναι πολύ σπάνιο. Πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας, μίας ημέρας νοσηλείας, ο ασθενής εξέρχεται την επόμενη μέρα από το νοσοκομείο και επανέρχεται στην εργασία του σε 10 ημέρες. Η αναισθησία είναι τοπική, «μουδιάζει το σώμα από την μέση και κάτω», πραγματοποιείται ραχιαία αναισθησία.

BILL FOUNDIS
BILL FOUNDIS
2024-04-03
Εξαιρετικός επιστήμονας, συνδυάζει επιτυχημένα την υψηλή κατάρτιση στο αντικείμενό του με την ανθρώπινη και φιλική διάθεση προς τον ασθενή.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΓΓΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΓΓΑΣ
2024-04-02
Βρήκα άμεσα ραντεβού με φιλική εξυπηρέτηση Μοναδικός επιστήμονας...με ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα....
dimitris souleles
dimitris souleles
2024-04-01
Πραγματικά τρομερός γιατρός, σου εξηγεί πλήρως τα πράγματα και είναι διατεθιμένος να σε βοηθήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.