Καρκίνος νεφρού

Τα νεφρά έχουν σχήμα φασολιού και βρίσκονται πάνω από την μέση στα δύο πλάγια της σπονδυλικής στήλης. Αποτελούν μέρος του Ουροποιητικού συστήματος και ο κύριος ρόλος τους είναι να φιλτράρουν το αίμα και να αποβάλουν τα άχρηστα συστατικά του, παράγοντας τα ούρα. Ο καρκίνος του νεφρού εμφανίζεται σε 1 ανα 10000 άτομα ετησίως και το 90 – 95% των περιπτώσεων είναι αδενοκαρκινώματα. Οι άντρες έχουν διπλάσια πιθανότητα να τον εμφανίσουν , συνήθως μεταξύ 50 – 70 ετών.

Χειρουργική μέθοδος: Περιλαμβάνει τη νεφρεκτομή (ανοιχτή ή λαπαροσκοπική – ριζική αφαίρεση των νεφρών, μέρος των παρακείμενων υγιών ιστών και λεμφαδένων) και τη μερική νεφρεκτομή (ανοιχτή ή λαπαροσκοπική ή ρομποτική- αφαίρεση όγκου και ενός κομματιού από τον περιβάλλοντα υγιή ιστό του πάσχοντος νεφρού).
Το είδος της επέμβασης που θα προτιμηθεί εξαρτάται από το στάδιο του καρκίνου και από τη συνολική κατάσταση υγείας του ασθενή. Το χειρουργείο ενέχει τον κίνδυνο της αιμορραγίας και της μόλυνσης. Όταν ο καρκίνος περιορίζεται στο νεφρό, η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως η μόνη θεραπεία που χρειάζεται, και φυσικά, μεγάλη σημασία έχει και ο τακτικός επανέλεγχος.

BILL FOUNDIS
BILL FOUNDIS
2024-04-03
Εξαιρετικός επιστήμονας, συνδυάζει επιτυχημένα την υψηλή κατάρτιση στο αντικείμενό του με την ανθρώπινη και φιλική διάθεση προς τον ασθενή.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΓΓΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΓΓΑΣ
2024-04-02
Βρήκα άμεσα ραντεβού με φιλική εξυπηρέτηση Μοναδικός επιστήμονας...με ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα....
dimitris souleles
dimitris souleles
2024-04-01
Πραγματικά τρομερός γιατρός, σου εξηγεί πλήρως τα πράγματα και είναι διατεθιμένος να σε βοηθήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.